recepta za bombone protiv kašlja
recepta za bombone protiv kašlja

DOMAĆE BOMBONE PROTIV KAŠLJA ZA DECU

Svi roditelji znaju koliko je ponekad teško privoleti dete da popije tabletu ili sirup kada ga boli grlo. Ali bombone – sa zadovoljstvom. Ni jedno dete ne odbija slatko. Pripremiti takve bombone uopšte nije teško.

Za osnovu ovih bombona koristićemo prženi šećer čija je efikasnost  dokazana godinama i decenijama, koji su  koristile i naše bake.

Sem toga ima lep ukus i omogućava brz pozitivan rezultat. Prženi šećer, provereno narodno sredstvo, pomaže oslobađanju iritacije u grlu, što utiče na povećanje  intervala između napada kašlja.

Za pripremu ovih bombona biće potrebno:

100 gr šećera

pola kafene kašičice đumbira u prahu

1 kafenu kašičica soka od limuna

silikonski kalupi  (aluminijumska folija ili obična tacnica)

čačkalice

Priprema:

Za početak, silikonski kalup ili običnu tacnicu premažite uljem.

Šećer staviti u šerpicu i na šporet na tihu vatru. Stalno mešati. Kada se šećer rastopi, dodati đumbir u prahu i sok od limuna. Kuvati još nekoliko minuta na tihoj vatri stalno mešajući.

recepta za bombone protiv kašlja

Sirup je gotov, kada šećer postane braon boje. Sada ga sipajte u silikonske kalupe ili na tacnu. Ako želite, ubodite čačkalice.

recepta za bombone protiv kašlja

Neka se malo ohladi i ostavite ga u frižider na pola sata. Kada se dobro  ohladi vadimo bombone i uživamo u ukusu našeg detinjstva.

recepta za bombone protiv kašlja

Dnevna doza za decu je  5-6 bombona, pod uslovom da ne jedu i druge slatkiše.

recepta za bombone protiv kašlja

Mnoge majke ne veruju receptima narodne medicine, ali u praksi ovakve bombone oslobađaju dete od napornog kašlja već posle 2-3 dana. Ove bombone odlično otklanjaju iritaciju grla, tako dete sve ređe kašlje.

Naravno, ako kašalj ne prestane, treba  se obratiti lekaru, da biste isključili ozbiljnija oboljenja.

Izvor: http://uspesnazena.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.