Ovo je odličan pire za upoznavanje deteta sa ukusom crvenog mesa. Preporučuje se deci od 7 – 9 meseca. Za 6 porcija vam je potrebno:
1 praziluk, opran i iseckan,
20 gr margarina,
100 gr barene govedine, iseckane na kockice,
2 supene kašike brašna,
275 gr slatkog krompira, oljuštenog i iseckanog,
300 ml osnovne pileće supe,
sok od 1 pomorandže (oko 120 ml).
Priprema:
U vatrostalnoj posudi propržite praziluk na margarinu dok ne omekša. Meso uvaljajte u brašno i dodajte ga praziluku da porumeni. Sipajte slatki krompir, osnovnu pileću supu i sok od pomorandže. Pustite da sve ovo provri, poklopite i stavite u rernu i to zagrejanu na 180 stepeni. Kada meso dovoljno omekša izvadite iz rerne i ceo sadržaj prespite u blender i sameljite.