Ovo je jednostavan recept za ukusno jelo u kome se ukus jabuke savršeno uklapa sa piletinom. Loptice su odlična hrana za držanje, a obožavati ih cela porodica.
SASTOJCI ( za 10 loptica ):
3 bela mesa, bez kostiju i kožice
1 velika jabuka, oljuštena
1 supena kašika limunovog soka
1 supena kašika seckanog peršuna
½ manjeg crnog luka, oljuštenog i sitno iseckanog
1 izmrvljena kocka supe
2 supene kašike prezli
Brašno
Biljno ulje
PRIPREMA:
Sitno iseckajte piletinu i izrendajte jabuku, pomešajte jabuku i limunov sok.
Izmešajte piletinu, jabuku peršun, crni luk, sitno izmrvljenu kocku supe i prezle.
Napravite kuglice veličine loptica za golf i uvaljajte ih u brašno.
Sipajte ulje u tiganj i kada se dobro ugreje, u njemu pržite loptice dok ne dobiju braonkastu boju, tj. oko 6 minuta.
Prijatno!