Ovo jelo je sjajno za uvođenje crvenog mesa u ishranu vašeg deteta. Ukoliko na kraju ne izblendirate sve sastojke, u ovom ukusnom i sočnom jelu može uživati i cela porodica.
Za 4 porcije vam je potrebno:
1 krompir, oljušten i iseckan,
1 vlašac ili 25 g crnog luka, oljuštenog i sitno iseckanog,
1 supena kašika biljnog ulja,
100 g telećih šnicli,
50 g pečurki, opranih i isečenih,
15 g margarina,
1 paradajz, iseckan, bez ljuske i semenki,
2 supene kašike mleka.
Priprema:
Kuvajte krompir dok ne omekša a zatim ga iscedite.
U međuvremenu pržite vlašac u ulju dok ne omekša.
Pola količine vlašca izvadite na aluminijumsku foliju i preko njega poređajte šnicle debljine jedan santimetar.
Ostatak vlašca pospite preko šnicli. Umotajte foliju i pecite na roštilju po tri minuta sa obe strane.
U pola količine margarina pržite pečurke oko dva minuta. Dodajte paradajz i pržite još jedan minut.
Izgnječite krompir sa ostatkom margarina i mlekom. Sipajte meso, vlašac, paradajz i pečurke u blender, napravite pire i pomešajte sa krompir pireom.
Prijatno!