Recept za božićni liker od jaja
Recept za božićni liker od jaja
Foto: fatmamablog.com

BOŽIĆNI LIKER OD JAJA – EGGNOG

Eggnog je vrsta kremastog likera koji se pije za novogodišnje i božićne praznike. Posebno je popularan u Americi i Kanadi. Božićni liker od jaja može da se pravi i bez alkohola što ga čini i odličnom božićnom poslasticom za celu porodicu.

Ukusan i kremast, ovaj liker se pije hladan, ali je i jako ukusan kao topli napitak.

SASTOJCI:

5 žumanaca

100g šećera

7ml arome vanile

500ml mleka

cimet

karanfilić

200ml slatke pavlake

muskatni oraščić

rum, viski, burbon

PRIPREMA:

Odvojite 5 žumanaca, i umutite penasto sa šećerom. Dodajte 7ml arome vanile.

Pola litre mleka ulijte u šerpu sa debljim dnom. Dodajte malo cimeta, i karanfilića. Uključite ringlu na srednju vatru. Kada se mleko ugreje temperirajte jaja tako što ćete deo toplog mleka uliti u njih. A zatim sve zajedno vratite u šerpu. Smesa ne bi trebalo da proključa, samo da se zagreje dovoljno da lepo obloži varjaču. Sklonite sa vatre i umešajte 200ml slatke pavlake. Ohladite u frižideru. Po želji dodajte rum, burbon ili viski. Ja uvek biram rum. Na kraju narendajte muskatni oraščić.

Izvor: fatmamablog.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.