Coleslaw salata (Kolslou salata) je američka salata sa šargarepom, dresingom i začinima. Može se poslužiti uz bilo koju vrstu mesa. Malo je drugačijeg ukusa nego što smo navikli i odličan je izbor ako želite nešto da promenite na svom jelovniku.
Sastojci:
1/4 svežeg kupusa ( glavica kupusa srednje veličine )
2 šargarepe, nemojte da budu baš male, ako jesu onda 3
nekoliko perca mladog luka ( može i ne mora, zavisno da li je sezona )
2 kisela krastavčića srednje veličine, po ukusu može i više, ali nemojte manje
90 gr majoneza
150 ml gustog jogurta
1 čep jabukovog sirćeta ili limunovog soka jedna kašika
5 gr soli
po ukusu bibera ( nemojte ga izostaviti )
Priprema:
Pomešati majonez, jogurt i začine pa izmešati.
Narendati šargarepu i krastavčiće pa opet izmešati.
Tanko narezati svež kupus i sitni iseckati perca luka, pa sve sjediniti.
Sada kada ste sve izmešali vidite dobijenu količinu salate. Ukoliko želite možete da dodate još kupusa. On se stajanjem malo i “izgubi”. Slobodno dodajte još malo.
Ostavite da odstoji do posluženja. Nemojte da ostavite predugo.
Prijatno!
Izvor: domacirecepti.net