Francuska salata je ukusna, a sprema se veoma brzo i lako. Uživaćete u svakom zalogaju.Ova salata je odličan izbor kada imate neko slavlje. Probajte je i oduševiće vas!
SASTOJCI:
450 g smrznutog povrća (šargarepa, krompir, grašak)
6-7 jaja
1 jabuka
po potrebi majonez oko 200 g
1 kašičica senfa
330 g kiselih krastavcića
kašika vegete
PRIPREMA:
Skuvati smrznuto povrće, u vodi kojoj stedodali kašiku vegete 8 – 10 min.
Jaja skuvati odvojeno u posoljenoj vodi da budu “natvrdo”, pa ih očistite i narežite .
Oljuštite jabuku i narežite na kockice, narežite kisele krastavce. Pomešajte povrće s krastavcima, jajima i jabukom.
Dodajte majonez, senf. Lagano pomešate sve sastojke i salatu stavite u frižider da se ohladi i sastojci sjedine.
Ovo je osnova po kojoj se pravi ova salata, naravno recept je prilagodljiv, pa slobodno unesite svoju kreativnost i prepustite se mašti. U majonezu mešajte sitno naseckan peršun, bosiljak, vlašac, ili dodajte više kisele jabuke, pavlaku ,senf, ili više kiselih krastavaca.
Izvor: najbolji-recepti.com