Goveđa salata se savršeno slaže i uz peciva i uz mesance pa šta god da spremate ona prati priču i svakom jelu daje posebnu notu. Ova salata je ukusna i veoma brzo se sprema.
SASTOJCI :
5oo gr govedine ili junetine (čistog mesa),
1 veći praziluk,
4oo gr mariniranih pečurki,
4oo ml majoneza,
5o ml senfa,
18o ml kisele pavlake od 2o% mm,
so po ukusu,
1 kocka supe za kuvanje mesa.
PRIPREMA :
Meso staviti u šerpicu i preliti vodom. Staviti kockicu supe (povrćne ili goveđe) i kuvati 2~3 h dok meso totalno ne omekša da može da se odvaja prstima.
Ako šampinjoni nisu iseckani, procedite ih i iseckajte.
Meso izvadite iz vode i iskidajte ga prstima. Ako se lepo skuvalo samo će se odvajati, nož va neće ni trebati.
Praziluk sitno iseckajte.
Pomešajte meso, praziluk i pečurke.
Dodajte senf, majonez i pavlaku.
Posolite po ukusu i sve lepo promešajte.
Goveđu salatu stavite u frižider da se hladi pre služenja.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs