Za one koji nisu probali urnebes salatu, ovaj recept je pravi delikates. Jede se u malim dozama kao namaz ili dodatak uz dobar roštilj. Imajte na umu da kakve sastojke stavite u urnebes, takvu ćete salatu I dobiti. Vodnjikava, tanka paprika neće dati lepe rezultate, kao ni mlad i neslan kajmak.
Sastojci:
150g očišćene pečene crvene mesnate paprike
4 tvrdo kuvana jaja
350g fete
150g starog slanog kajmaka – zlatiborski, zlatarski, kopaonički, peštarski…
2 kašičice ulja
3-4 čena belog luka
1.5 – 2 – 3 pune kašičice slatke aleve paprike (količina po ukusu)
1.5 – 2 – 3 kašičice ljute tucane crvene paprike (količina po ukusu)
malo soli
Priprema:
Papriku iseckati što sitnije skoro da je kao samplevena. Jaja dobro izgnječiti viljuškom. Pomešati papriku, jaja, fetu, kajmak i ulje, pa umutiti mikserom. Dodati po ukusu sitno rendani, pasirani ili sitno seckani beli luk, so, slatku alvevu papriku i ljutu tucanu papriku po ukusu i još malo mutiti mikserom. Servirati uz roštilj, kao namaz, salatu ili u korpicama od sipkavog testa.
Prijatno!