RECEPT ZA LAZANJE
RECEPT ZA LAZANJE
Foto: cooklist.com

BELE LAZANJE

Lazanja je omiljeno italijansko jelo. Uglavnom se sprema sa sosom od paradajza i mlevenog mesa, ali možete i da eksperimentišete sa raznim sastojcima. Ova varijanta je super ukusna i sočna, a možete je poslužiti i za bilo koji obrok, hladne ili tople, sa pavlakom i jogurtom ili sa salatom. Ima prilično kombinacija, na vama je da otkrijete vašu omiljenu. 

SASTOJCI:

400g kora za lazanje,

400g šunke,

300g trapista,

150g parmezana,

600ml mleka,

4 kašike brašna,

kocka putera,

začini po želji,

so po ukusu.

PRIPREMA: 

Na kockici putera propržite 4 kašike brašna. 

U to dodajte mleko u kuvajte dok ne počne da ključa, na laganoj vatri.

Sklonite sa šporeta i umešajte parmezan, posolite i dodajte začin po želji (biber, muskantni orašćić…).

Kore za lazanje pripremite po uputstvu sa pakovanja.

U nauljenoj vatrostalnoj činiji stavite jednu koru.

Premažite je sa malo bešamela, poređajte koji list šunke i pospite izrendnanim trapistom.

Postupak ponovite dok ne potrošite sve kore i sve ostale sastojke.

Poslednju koru premažite bešamelom i pospite sa malo parmezana.

Pecite lazanje u zagrejanoj rerni na 200C oko 30 minuta.

Prijatno!

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.