Brusketi su italijansko predjelo koje se može servirati i kao lagani obrok ili užina. Uvek kada vam ostane starog hleba, iskoristite i napravite bruskete. Ovakvi sendviči su spremni za čas i preko hleba stavite ono što imate u kući. U ovom receptu je kombinacija sireva i povrća sa šunkom.
SASTOJCI :
nekoliko kriški hleba (zavisi koliko senviča želite da napravite),
sitan sir oko 1oo gr,
rendani kačkavalj oko 1oogr,
seckana šunka oko 1oo gr,
kašika kečapa,
1 paradajz,
po želji čen dva belog luka,
maslinovo uljepomešano sa origanom za premazivanje kriški hleba.
PRIPREMA :
Hleb iseći na tanje kriške a ako su veliki parčići može na polovine da se podeli (najbolje iskoristiti stari hleb). Sve sastojke za bruskete pomešati. Paradajz iseckati na kockice. Maslinovo ulje pomešati sa kašikom origana pa premazati kriške hleba sa obe strane.
Ako nemate maslinovo ulje može i maragarinom da se premaže. Hleb za bruskete poređati u pleh obložen pek papirom. Na svaku krišku rasporediti po kašiku fila pa preko staviti po malo iseckanog paradajza. Bruskete zapeći u zagrejanoj rerni na 18o C oko 1o minuta.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs