ĆUFTE U PARADAJZ SOSU

Ćufte u sosu prosto privlače svojim izgledom i kombinacijom boja u tanjiru. Savršenog ukusa I ovakva kombinacija začina i povrća probudi sva čula. Od ove mere imaćete ručak za dva dana. Kao dodatak možete spremiti pire, krompiriće ili makarone.

SASTOJCI :

Za ćufte :

1 parče hleba,

5 kašika prezli,

1 jaje,

4oo gr mlevenog mesa,

2 manja čena belog luka,

1 praziluk,

1 šargarepa,

2 kašičice vegete,

1 kašičica origana,

1 kašika aleve paprike.

Za sos :

1 kašika aleve paprike,

1 kašika brašna,

5oo ml paradajz soka,

2oo ml vode.

PRIPREMA :

Parče hleba iskidati na komadiće i potopiti u malo vode, toliko da hleb upije. Praziluk i beli luk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i izrendati na sitno rende. Ubaciti meso u posudu sa hlebom i dodati povrće. Jedno jaje, 5 kašika prezli, vegetu, origano i alevu papriku ubaciti u posudu sa mesom.

Mesiti ćufte dok se lepo svi sastojci ne sjedine. Ostaviti smesu u frižider oko  3o minuta. Nauljenim rukama vaditi meso i oblikovati ćuftice. Zagrejati ulje u dubljoj posudi pa spuštati ćufte i pržiti ih dok ne dobiju lepu boju sa svih strana.

Vaditi ćufte i ostaviti ih sa strane. U šerpi u kojoj su se pržile ćufte na tom ulju propržiti kašiku brašna sa kašikom aleve paprike. Dodati paradajz sok i čašu vode pa mešati dok ne proključa. Smanjiti temperaturu pa ubaciti sve ćuftice i kuvati uz postepeno mešanje još 1o minuta. Ako volite začinjenu hranu u sos možete dodati kašiku origana ili bosiljka :). Ćufte u sosu poslužiti uz krompir ili neku testeninu :D.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Recept za sarmu od kiselog kupusa
DOMAĆA SARMA OD KISELOG KUPUSA