Ćufte u sosu prosto privlače svojim izgledom i kombinacijom boja u tanjiru. Savršenog ukusa I ovakva kombinacija začina i povrća probudi sva čula. Od ove mere imaćete ručak za dva dana. Kao dodatak možete spremiti pire, krompiriće ili makarone.
SASTOJCI :
Za ćufte :
1 parče hleba,
5 kašika prezli,
1 jaje,
4oo gr mlevenog mesa,
2 manja čena belog luka,
1 praziluk,
1 šargarepa,
2 kašičice vegete,
1 kašičica origana,
1 kašika aleve paprike.
Za sos :
1 kašika aleve paprike,
1 kašika brašna,
5oo ml paradajz soka,
2oo ml vode.

PRIPREMA :
Parče hleba iskidati na komadiće i potopiti u malo vode, toliko da hleb upije. Praziluk i beli luk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i izrendati na sitno rende. Ubaciti meso u posudu sa hlebom i dodati povrće. Jedno jaje, 5 kašika prezli, vegetu, origano i alevu papriku ubaciti u posudu sa mesom.
Mesiti ćufte dok se lepo svi sastojci ne sjedine. Ostaviti smesu u frižider oko 3o minuta. Nauljenim rukama vaditi meso i oblikovati ćuftice. Zagrejati ulje u dubljoj posudi pa spuštati ćufte i pržiti ih dok ne dobiju lepu boju sa svih strana.




Vaditi ćufte i ostaviti ih sa strane. U šerpi u kojoj su se pržile ćufte na tom ulju propržiti kašiku brašna sa kašikom aleve paprike. Dodati paradajz sok i čašu vode pa mešati dok ne proključa. Smanjiti temperaturu pa ubaciti sve ćuftice i kuvati uz postepeno mešanje još 1o minuta. Ako volite začinjenu hranu u sos možete dodati kašiku origana ili bosiljka :). Ćufte u sosu poslužiti uz krompir ili neku testeninu :D.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs