ĆUFTE U PARADAJZ SOSU

Ćufte u sosu prosto privlače svojim izgledom i kombinacijom boja u tanjiru. Savršenog ukusa I ovakva kombinacija začina i povrća probudi sva čula. Od ove mere imaćete ručak za dva dana. Kao dodatak možete spremiti pire, krompiriće ili makarone.

SASTOJCI :

Za ćufte :

1 parče hleba,

5 kašika prezli,

1 jaje,

4oo gr mlevenog mesa,

2 manja čena belog luka,

1 praziluk,

1 šargarepa,

2 kašičice vegete,

1 kašičica origana,

1 kašika aleve paprike.

Za sos :

1 kašika aleve paprike,

1 kašika brašna,

5oo ml paradajz soka,

2oo ml vode.

PRIPREMA :

Parče hleba iskidati na komadiće i potopiti u malo vode, toliko da hleb upije. Praziluk i beli luk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i izrendati na sitno rende. Ubaciti meso u posudu sa hlebom i dodati povrće. Jedno jaje, 5 kašika prezli, vegetu, origano i alevu papriku ubaciti u posudu sa mesom.

Mesiti ćufte dok se lepo svi sastojci ne sjedine. Ostaviti smesu u frižider oko  3o minuta. Nauljenim rukama vaditi meso i oblikovati ćuftice. Zagrejati ulje u dubljoj posudi pa spuštati ćufte i pržiti ih dok ne dobiju lepu boju sa svih strana.

Vaditi ćufte i ostaviti ih sa strane. U šerpi u kojoj su se pržile ćufte na tom ulju propržiti kašiku brašna sa kašikom aleve paprike. Dodati paradajz sok i čašu vode pa mešati dok ne proključa. Smanjiti temperaturu pa ubaciti sve ćuftice i kuvati uz postepeno mešanje još 1o minuta. Ako volite začinjenu hranu u sos možete dodati kašiku origana ili bosiljka :). Ćufte u sosu poslužiti uz krompir ili neku testeninu :D.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
PROVERENI SAVETI ZA USPEŠNO KUVANJE USKRŠNJIH JAJA!