DOMAĆE I INTEGRALNO: Osnovni recept za HLEB KOJI SE NE MESI!

Ako ste ljubitelj integralnih peciva ovaj jednostavni hleb će vas osvojiti.

Osnovu ovog hleba čini:

500 g integralnog brašna (speltinog ili bilo kojeg po vašem izboru)

500 ml mlake vode

2 kašike  maslinovog ulja

kašikica manja soli

1 prašak za pecivo

u njega dodati sledeće:

1 kašiku kakaa

1 kašiku susama

1 kašiku lana

pola kašike kima

Priprema:

U jedan sud staviti brašno i sve ostale suve sastojke. Potom dodati vodu i ulje. Dobro promešati varjačom. Smesa je lepljiva i nije čvrsta, ali to ne treba da vas zabrine. Jako je važno dobro promešati kako bi se svi sastojci lepo ujedinili. Ostaviti tako umešen hleb 30 minuta.

atrostalni sud obložiti pek papirom i izliti hleb. Od gore ga još malo “natapkati” maslinovim uljem, a možete staviti malo brašna. Peći ga na 180C oko 45 minuta. Gotov hleb prekrijti krpom. U principu ovako ispečen hleb traje dva do tri dana.
Uviti u alu foliju i možete ga ako je jako toplo držati u frižideru.

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
SLANE GOMBOCE SA MESOM