JUNEĆI GULAŠ

Gulaš, klasik među kuvanim jelima, uz pire ili rižu se često može naći kod mnogih na trpezi. ože da bude od mešanog mesa, sa šampinjonima, pikantan, ili samo juneći. Gulaš je pogodno posluženje i za drage goste, jer nema ko ga ne voli, ali je odličan ručak i kada se porodica okupi.

SASTOJCI:

600g junećeg buta,

2 glavice crnog luka,

2 čena belog luka,

aleva paprika,

biber,

so,

1 L vode,

500ml soka od paradajza,

lovorov list,

1 kašika brašna.

PRIPREMA:

Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.

Ako je potrebno dodati malo vode da luk ne zagori.

Meso iseckati na kockice i ubaciti u šerpu sa lukom.

Dodati začine po želji, biber, vegetu, lovorov list…

Pržiti meso dok ne porumeni, dodati  kašiku aleve paprike i kašiku brašna. promešti da ne bude grudvica, a  zatim dodati paradjz sok i vode toliko da bude dva prsta iznad mesa.

Poklopiti šerpu, smanjiti temperaturu i ostaviti gulaš da se krčka.

Posoliti po ukusu posle pola sata.

Povremeno dodavati vodu kada ispari.

Gulaš kuvati na srednjoj temperaturi oko sat vremena.

Poslužiti gulaš uz pire krompir ili kuvanu rižu.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
BRZA LAZANJA SA SPANAĆEM