Omiljeni krompir iz Bugarske. Ako volite krompir, ovaj recept će vam se sigurno svideti, jer je sastavljen od namirnica koje se izuzetno dopunjuju.
SASTOJCI:
krompir 1 kg
maslac 100 g
brašno 30 g
jaja 3 komada
kačkavalj 100 g
kiselo mleko 200 g
biber po ukusu
so po ukusu
PRIPREMA:
Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.
Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.
Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.
Prijatno!
Izvor: bonapeti.rs