KROMPIR NA BUGARSKI NAČIN

Omiljeni krompir iz Bugarske. Ako volite krompir, ovaj recept će vam se sigurno svideti, jer je sastavljen od namirnica koje se izuzetno dopunjuju.

SASTOJCI:

krompir 1 kg

maslac 100 g

brašno 30 g

jaja 3 komada

kačkavalj 100 g

kiselo mleko 200 g

biber po ukusu

so po ukusu

PRIPREMA:

Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.

Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.

Prijatno!

Izvor: www. bonapeti.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
TULUMBE ~ DETALJAN RECEPT