RECEPT ZA KUNG PAO PILETINU
RECEPT ZA KUNG PAO PILETINU
Foto: gastronomad.rs

KUNG PAO PILETINA

Kung pao je veoma ukusno kinesko jelo, začinjeno i veoma egzotično jelo u sosu sa kikirikijem. Ukoliko ste ljubitelj drugačijih i posebnih jela, onda je ovo recept za vas.

Sastojci:

Za 2 osobe:

500 g pilećeg filea

kineski mix povrća

ulje za prženje

Marinada:

2 kašike belog vina

2 kašike soja sosa

2 kašike ulja od susama

1 kašika skroba

malo vode

Sos:

2 kašike belog vina

2 kašike soja sosa

2 kašike ulja od susama

kašika smedjeg šećera

kašika skroba

kašika sirćeta

½ kašičice đumbira u prahu

½ kašičice bibera

½ kašičice ljute paprika

6 čenova belog luka

100 g pečenog kikirikija

4 struka mladog luka

Prilog:

kuvani pirinač

Priprema:

Napraviti marinadu od vina, soja sosa, ulja od susama i kašike skroba razmućenog u malo vode. U marinadu staviti komade piletine, dobro promešati, staviti u frižider da se hladi 30 minuta.

U posudi pomešati vino, soja sos, ulje od susama, sirće, đumbir, biber, smeđi šećer i skrob razmućen u malo vode. Dodati beli luk, mladi luk i kikiriki. Presuti u kaserolu i na umerenoj vatri uz stalno mešanje krčkati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Po potrebi dodati malo vode da se sos razblaži. Skloniti sa vatre.

Zagrejati tiganj sa malo ulja, izvaditi piletinu iz marinade i pržiti je nekoliko minuta. Dodati povrće, pa nastaviti prženje još nekoliko minuta. Dodati sos, promešati tako da sos ravnomerno prekrije povrće i piletinu.

Servirati uz kuvani pirinač.

Prijatno!

Izvor: gastronomad.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.