RECEPT ZA MEKSIČKU KASEROLU
RECEPT ZA MEKSIČKU KASEROLU

MEKSIČKA KASEROLA: Ručak gotov za 30 minuta

Ovaj ručak ili večera, kako god, stvarno može biti gotov za 30 minuta. Dok spremate ovaj ručak usput stavite supicu da provri – 5 minuta (dok pržite papriku i luk), prelijete mlince – 2-3 minuta tako, onda ocedite. Sve sastojke izmešate, narendate sir i par minuta u rernu – kraj. Brzo i jednostavno. Ne više od 30 minuta.

Najvažnije – jako je ukusno.

Sastojci:

200 g mlinaca (možete ih zameniti izlomljenim, ali onda obarenim korama za lazanje ili nekim drugim testom, skuvanim)

1 glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

1 crvena paprika babura (ili šilja)

1 zelena paprika babura

2-3 kašike ulja

1 konzerva kukuruza šećerca

1 konzerva crvenog pasulja

1 konzerva graška

1 konzerva paradajz pelata ili paradajza u kockicama

2 kockice za supu

1 l vode

1 kašičica soli

1/2 kašičice kumina (možete ga kupiti u prodavnicama zdrave hrane)

sveže mleveni biber, oko pola kašičice

1 kašičica čili paprike

100 g trapista, gaude ili slično

Priprema:

Crni luk i papriku isecite na kockice, ne morate mnogo sitne, pa na ulju 5 minuta propržite. Za to vreme, stavite 1 litar vode sa 2 kockice za supu da provre. Mlince izlomite u dubljoj posudi.

Proprženi luk i papriku sklonite sa ringle. Prelijte mlince provrlom supicom, posle 2-3 minuta ocedite. Pasulj isperite pod hladnom vodom, dodajte na papriku i luk. Kukuruz i grašak samo ocedite, pa dodajte na pasulj. Svemu dodajte i paradajz. Ako je paradajz u komadu, malo ga izdrobite varjačom.

Sada sve začinite solju, biberom, čilijem i kuminom. Dodajte mlince i sve zajedno izmešajte. Premažite pekač uljem, pa svu masu sipajte u pekač, poravnajte i narendajte sir odozgo. Stavite u ugrejanu rernu na 200°C tek toliko da se sir rastopi, pošto je sve drugo već svakako gotovo. Servirajte toplo i uživajte!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.