RECEPT ZA MUSAKU SA PILETINOM
RECEPT ZA MUSAKU SA PILETINOM
Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

MUSAKA SA PILETINOM

Ova musaka je upravo ono što se ne viđa svaki dan na trpezi a sprema se brzo i lako. Veoma je ukusna i sigurno ćete oduševiti svoje najmilije.

SASTOJCI :

5oo gr krompira,

oko 4oo 5oo gr pečene piletine (može i kuvane),

3oo gr skuvanog pirinča,

1 praziluk ili glavica crnog luka,

2 kašičice začina,

1 kašika aleve paprike,

1 kašičica origana,

1 kocka pileće supe,

4 x pola čaše vode.

Za preliv:

2 jaja,

2 pune kašike pavlake.

PRIPREMA :

Krompir oljuštiti i kuvati oko dok ne provri. Za to vreme iseckati praziluk i staviti ga na malo ulja da se dinsta. Posle dva minuta dodati pola čaše vode, kocku supe i origano. Dinstati još dva tri minuta. Pileće meso isitniti pa dodati u šerpu sa lukom. Naliti sa još pola čaše vode i dinastati 5 minuta. Dodati začin i alevu papriku i sve lepo promešati.

Ubaciti skuvan pirinač i još pola čaše vode. Isključiti ringlu i mešati još dva minuta. Krompir iseckati na kolutove i pola količine poređati po dnu vatrostalne činije. Preko staviti fil pa poređati drugu polovinu krompira. Naliti sa još pola čaše vode i ubaciti u zagrejanu rernu na 2oo c da se peče pola sata. Umutiti jaja sa pavlakom i preliti musaku. Peći još desetak minuta pa izvaditi iz rerne. Kad se prohladi poslužiti uz sezonsku salatu.

Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

Prijatno!

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.