Ova musaka je upravo ono što se ne viđa svaki dan na trpezi a sprema se brzo i lako. Veoma je ukusna i sigurno ćete oduševiti svoje najmilije.
SASTOJCI :
5oo gr krompira,
oko 4oo 5oo gr pečene piletine (može i kuvane),
3oo gr skuvanog pirinča,
1 praziluk ili glavica crnog luka,
2 kašičice začina,
1 kašika aleve paprike,
1 kašičica origana,
1 kocka pileće supe,
4 x pola čaše vode.
Za preliv:
2 jaja,
2 pune kašike pavlake.
PRIPREMA :
Krompir oljuštiti i kuvati oko dok ne provri. Za to vreme iseckati praziluk i staviti ga na malo ulja da se dinsta. Posle dva minuta dodati pola čaše vode, kocku supe i origano. Dinstati još dva tri minuta. Pileće meso isitniti pa dodati u šerpu sa lukom. Naliti sa još pola čaše vode i dinastati 5 minuta. Dodati začin i alevu papriku i sve lepo promešati.
Ubaciti skuvan pirinač i još pola čaše vode. Isključiti ringlu i mešati još dva minuta. Krompir iseckati na kolutove i pola količine poređati po dnu vatrostalne činije. Preko staviti fil pa poređati drugu polovinu krompira. Naliti sa još pola čaše vode i ubaciti u zagrejanu rernu na 2oo c da se peče pola sata. Umutiti jaja sa pavlakom i preliti musaku. Peći još desetak minuta pa izvaditi iz rerne. Kad se prohladi poslužiti uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs