NEMAČKE ĆUFTE

Nemačke ćufte u pikantnom sosu su pravi gurmanski užitak. Počastite sebe i svoje najmilije ovim izuzetnim jelom I uživajte u svakom zalogaju.

SASTOJCI:

300 g mlevenog goveđeg mesa bez masnoće

300 g mlevenog svinjskog mesa

100 g sitno seckanog luka

maslac i ulje za prženje

2 dl mleka

2 kriške tosta

15 g seckanih inćuna

2 jajeta

so, biber

Sos:

50 g maslaca

60 g brašna

1 l vode

10 g sitno seckanih inćuna

75 g kapra

sirće od belog vina po ukusu

so, biber

PRIPREMA:

Luk  ispržite, tost potopite u mleko, zatim sve namirnice sastavite u kompaktnu masu  i pravite ćufte oko 30-40 grama teške. Malo ih propržite i odlažite na salvetu da upije masnoću.

Za sos otopite maslac, na njemu  propržite brašno, pa dodajte vodu i prokuvajte. Začinite inćunima, kaprima, sirćetom, solju i biberom.  Polako u sos stavljajte ćufte i kuvajte ih 15-20 minuta.

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Sledeći artikal
VOĆNA SALATA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
SAVRŠEN RUČAK ZA CELU PORODICU: Mlinci sa belim mesom