Karbonara nije bez razloga među omiljenim testeninama u celom svetu, gotova je za tili čas, nisu vam potrebni sastojci neobičnih imena, a ukus je takav da ćete je sigurno često praviti!
SASTOJCI:
pakovanje testenine po izboru,
3 jaja,
3 čaše punomasne pavlake,
300 g pančete (ili nečeg drugog suvomesnatog),
origano,
maslinovo ulje,
so,
začin po izboru,
parmesan,
prstohvat peršuna.
PRIPREMA:
U slanoj vodi prokuvati testeninu i dodati malo maslinovog ulja, zatim dobro iscediti. Blago ispržiti pančetu u tiganju, a u posebnoj posudi izmešati pavlaku i jaja.
Dodati isprženu pančetu i posuti kesicom origana. Sjediniti testeninu sa umakom, posuti parmezanom i iseckanim peršunom.
Uživajte u bogatom ukusu!
Izvor: www.stvarukusa.rs