PILEĆI CORDON BLEU

Cordon bleu je jelo od mesa zamotano oko šunke i sira, pohovano i prženo u dubokom ulju. Ovo divno jelo je nastalo u Švajcarskoj. Postoje mnoge varjacije na temu pripreme a svaka uključuje meso zasečeno po sredini i punjeno šunkom i lako topljivim sirom.

Originalan recept je od pilećih grudi ili ćurećih ali mnogi ga prave od svinjetine ili teletine. Za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti :). Što se punjena tiče, sir uvek mora da bude onaj koji se lako topi a umesto šunke možete staviti pečenicu, pršutu ili slaninicu.Originalan cordon bleu se prži ali vi ga možete ispeći u rerni sa manje masnoće :).

SASTOJCI :

4 parčeta pilećih grudi (polovine),

4 lista praške šunke,

8 listova tost sira,

so,

biber,

jaja i prezle za pohovanje,

ulje za prženje.

PRIRPEMA :

Pileći file malo izlupajte pa ga zasecite po sredini ne odvajajući krajeve. Posolite i pobiberite meso pa u sredinu stavite jedan list praške šunke i dva lista sira.

Meso možete zatvoriti čačkalicom pre pohovanja. Prvo šnicle uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Pržite u dubokom ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatkastu koricu :). Poslužite uz krompiriće ili neko povrće.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
KUNG PAO PILETINA