Piletina na sto načina i nikad ne dosadi. Ovog puta sočna i vrlooo ukusna sa raznim dodacima, piletina koja se topi u ustima. Pileći medaljoni, često servirani po restoranima, pravi su praznik za nepca. Spremani u kućnoj radinosti još su ukusniji, a ne oduzima puno vremena za spremanje.
SASTOJCI:
500g pilećeg belog mesa,
200g kačkavalja,
6 debljih kolutova pečenice,
20g parmezana,
250ml mleka,
1 kašika putera,
1 kašika brašna,
so po ukusu.
PRIPREMA:
Pileće meso iseći na 6 šnicli, staviti ih pojedinačno u kesu i istanjiti ih čekićem za mesom.
Posoliti, pobiberiti, pa krajeve šnicli preklopiti i rukama pritisnuti tako da se dobije medaljon (okrugla forma).
Propržiti medaljone po nekoliko minuta sa svih strana.
Izvaditi ih iz tiganja i staviti na neko toplo mesto.
Napraviti bešamel sos.
Kockicu putera staviti u šerpicu da se rastopi.
Tu dodati kašiku brašna, promešati i naliti mlekom.
Uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
Skloniti sa šporeta i tu umešati parmezan.
Medaljone složiti u pleh, preko njih poređati po list pečenice a preko pečenice preliti po malo bešamel sosa.
Preko medaljona posuti rendani kačkavalj.
Zapeći ih u rerni dok se kačkavalj lepo ne rastopi.
Pileće medaljone poslužiti uz pire krompir ili pomfrit i uz omiljenu salatu.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs