RECEPT ZA PILEĆE MEDALJONE
RECEPT ZA PILEĆE MEDALJONE
Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

PILEĆI MEDALJONI

Piletina na sto načina i nikad ne dosadi. Ovog puta sočna i vrlooo ukusna sa raznim dodacima, piletina koja se topi u ustima. Pileći medaljoni, često servirani po restoranima, pravi su praznik za nepca. Spremani u kućnoj radinosti još su ukusniji, a ne oduzima puno vremena za spremanje.

SASTOJCI:

500g pilećeg belog mesa,

200g kačkavalja,

6 debljih kolutova pečenice,

20g parmezana,

250ml mleka,

1 kašika putera,

1 kašika brašna,

so po ukusu.

PRIPREMA:

Pileće meso iseći na 6 šnicli, staviti ih pojedinačno u kesu i istanjiti ih čekićem za mesom.

Posoliti, pobiberiti, pa krajeve šnicli preklopiti i rukama pritisnuti tako da se dobije medaljon (okrugla forma).

Propržiti medaljone po nekoliko minuta sa svih strana.

Izvaditi ih iz tiganja i staviti na neko toplo mesto.

Napraviti bešamel sos.

Kockicu putera staviti u šerpicu da se rastopi.

Tu dodati kašiku brašna, promešati i naliti mlekom.

Uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.

Skloniti sa šporeta i tu umešati parmezan.

Medaljone složiti u pleh, preko njih poređati po list pečenice a preko pečenice preliti po malo bešamel sosa.

Preko medaljona posuti rendani kačkavalj.

Zapeći ih u rerni dok se kačkavalj lepo ne rastopi.

Pileće medaljone poslužiti uz pire krompir ili pomfrit i uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.