RECEPT ZA PILETINU SA KIKIRIKIJEM NA KINESKI NAČIN
RECEPT ZA PILETINU SA KIKIRIKIJEM NA KINESKI NAČIN
Foto: milicinakuhinja.blogspot.rs

PILETINA SA KIKIRIKIJEM NA KINESKI NAČIN

Kineska hrana je sve popularnija kod nas, a posebno mesto zauzima piletina sa kikirikijem. Ovaj recept ima male modifikacije i veoma je ukusan. Ako volite egzotične ukuse, ovo je pravi recept za vas!

SASTOJCI:

250g pilećeg belog mesa,

100g sirovog kikirikija,

1 praziluk ili struk mladog luka,

2 veće crvene paprike ili dve zelene,

2 češnja belog luka,

so po ukusu,

1 ravna kašika gustina,

kašičica đumbira u prahu,

100ml vode,

50ml soja sosa,

50ml belog vina,

50ml ulja.

PRIPREMA:

U voku ili nekoj drugoj dubljoj posudi na ulju propržiti sirovi kikiriki.

Posle 5 minuta ga izvaditi iz tiganja šupljom lopaticom na tanjir i u istoj masnoći pržiti piletinu isečenu na kockice.

Propržiti je dok ne dobije lepu boja sa svih strana.

Izvaditi piletinu i u toj istoj posudi propržiti sitno seckan praziluk par minuta pa mu dodati iseckanu papriku.

Pomešati vodu, vino, soja sos i gustin u jednoj posudi.

Dodati sitno seckan beli luk i đumbir.

Vratiti piletinu i kikiriki u vok.

Posoliti po ukusu.

Preliti sosom i kuvati još kratko na smanjenoj temperaturi.

Kinesku piletinu poslužiti uz kuvanu rižu.

Prijatno!

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.