Kineska hrana je sve popularnija kod nas, a posebno mesto zauzima piletina sa kikirikijem. Ovaj recept ima male modifikacije i veoma je ukusan. Ako volite egzotične ukuse, ovo je pravi recept za vas!
SASTOJCI:
250g pilećeg belog mesa,
100g sirovog kikirikija,
1 praziluk ili struk mladog luka,
2 veće crvene paprike ili dve zelene,
2 češnja belog luka,
so po ukusu,
1 ravna kašika gustina,
kašičica đumbira u prahu,
100ml vode,
50ml soja sosa,
50ml belog vina,
50ml ulja.
PRIPREMA:
U voku ili nekoj drugoj dubljoj posudi na ulju propržiti sirovi kikiriki.
Posle 5 minuta ga izvaditi iz tiganja šupljom lopaticom na tanjir i u istoj masnoći pržiti piletinu isečenu na kockice.
Propržiti je dok ne dobije lepu boja sa svih strana.
Izvaditi piletinu i u toj istoj posudi propržiti sitno seckan praziluk par minuta pa mu dodati iseckanu papriku.
Pomešati vodu, vino, soja sos i gustin u jednoj posudi.
Dodati sitno seckan beli luk i đumbir.
Vratiti piletinu i kikiriki u vok.
Posoliti po ukusu.
Preliti sosom i kuvati još kratko na smanjenoj temperaturi.
Kinesku piletinu poslužiti uz kuvanu rižu.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs