PREBRANAC

Posno glavno jelo, prebranac, nije teško spremiti a u njemu uživaju i deca i odrasli. Iako je bez mesa, prebranac je ukusno i jako jelo. Može se poslužiti sa svim vrstama mesa i ribe, a kada ne postite odlično se slaže uz domaće kobasice. Prebranac najčešće zamiriše kuću u zimskom periodu I još ako se pripremi u grnčariji ukus je još lepši.

SASTOJCI :

7oo gr pasulja,

4oo gr crnog luka,

2 praziluka,

2 čena belog luka,

1oo~15o ml ulja,

3 kašike aleve paprike,

3~4 lista lovorovog lista,

so,

biber,

suvi začin.

PRIPREMA :

Pasulj potopite hladnom vodom i ostavite preko noći da odstoji. Prostipte tu vodu pa opet nalijte i stavite da se kuva. Kada proključa sklonite sa šporeta pa opet procedite. Ponovo ga skuvajte i procedite. Treći put ga nalijte ali tek toliko da voda pređe pasulj.

Kuvajte ga dok preipremate luk.

Crni luk i praziluk sitno iseckajte i stavite u šerpicu sa ulje. Pržite ga na vrelom ulju dok ne omekša. Dodajte sitno seckani beli lik i još malo dinstajte. Na kraju dodajte lovorov list i začine. Pre nego što ga sklonite sa šporeta dodajte alevu papriku i lepo promešajte. Pasulj bi do sad trebao da vri. Luk preručite u šerpu pasulja. Promešajte pa izlijte u posudu za pečenje.

Zapecite prebranac u rerni na 2oo C uz povremeno mešanje. Ja ga ostavim sa malo tečnosti jer mi je tako lepši, a vi ga možete peći dok pasulj ne bude skroz gust.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
NJOKA ĐUVEČ