Punjene paprike su odlične jer kad ih kuvate imate ručak za dva dana. Možete da koristite babure i crvene šilje paprike. Ko nije fan punjenih paprika može da proba da ih začini sa kiselom pavlakom. Punjen paprike su odlične i veoma ukusne.
SASTOJCI :
1 veći praziluk ili 2 glavice crnog luka,
1 veća ili 2 manje šargarepe,
5oo gr mlevenog mesa (svinjsko, juneće, po želji),
15o gr pirinča,
soli po ukusu,
1 kašika aleve paprike,
kašičica origana,
oko 5o ml ulja za dinstanje,
6~8 paprika,
paradajz za zatvaranje paprika,
5oo ml soka od paradajza.
PRIPREMA :
Paprike izdubiti i očistiti od semenkica.
U šerpicu staviti ulje da se greje. Praziluk sitno iseckati i ubaciti u šerpu da se dinsta sa malo vode. Šargarepu oguliti i izrendati pa ubaciti u šerpicu sa prazilukom da se dinsta. Dodati pola šolje vode i origano. Ubaciti meso posle 5 minuta i sitniti ga varjačom. Na kraju dodati opran pirinač i alevu papriku. Posoliti po ukusu.
Kada se fil prohladi možete ubaciti jedno živo jaje da bi bio gušći. Punite paprike do malo manje od vrha i zatvarajte ih kriškama svežeg paradajza.
Kada se sve utroši poređajte ih u posudu za pečenje i prelijte paradajz sokom. Dodajte vode toliko da prekrije paprike. Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko sat, sat ipo. Po želji ih možete i zapržiti pred kraj. Poslužiten ih sa pavlakom i paradajz salatom da bi užitak bio kompletan.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs