RUČAK ZA POLA SATA: Aromatično testo sa jajima

Često kada poželite nešto malo drugačije, ili kada ste u stisci sa vremenom, svojoj porodici i sebi napravite aromatično testo sa jajima.

Po nekom nepisanom pravilu, za pripremu ovog laganog jela koriste se dobro istanjeni širi rezanci (jer se brzo skuvaju) i razni začini.

Sastojci:

200 g testenine

3-4 jaja

malo ulja

soli po ukusu

suvo začinsko bilje

Priprema:

Skuvati testeninu po svom izboru u osoljenoj ključaloj vodi u koju ste dodali nekoliko kapi ulja. Kad je testo kuvano, properite ga i ocedite.

U odgovarajućem tiganju zagrejati malo ulja pa sipati testeninu. Jaja umutiti viljuškom, osoliti po ukusu, po želji možete odmah dodati začine, a potom ta začinjena jaja preliti preko testenine.

Testo sa jajima mešati nekoliko minuta i peći na umerenoj temperaturi, tek toliko da se jaja iseku. Vodite računa da jaja ostanu sočna, a ne da se prepeku i isuše.

Kad su se jaja ispekla, testo sa jajima od gore posuti aromatičnim začinima, kao što su nana, bosiljak, ruzmarin, majčina dušica, kim ili slično.

I to je to, ručak gotov za manje od 30 minuta, odličan ručak u kombinaciji sa paradajz čorbom.

POSLUŽENJE:

Aromatično testo sa jajima poslužiti toplo uz sezonsku salatu, a ko voli može da prošara testo i nekom slaninicom.

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.