Često kada poželite nešto malo drugačije, ili kada ste u stisci sa vremenom, svojoj porodici i sebi napravite aromatično testo sa jajima.
Po nekom nepisanom pravilu, za pripremu ovog laganog jela koriste se dobro istanjeni širi rezanci (jer se brzo skuvaju) i razni začini.
Sastojci:
200 g testenine
3-4 jaja
malo ulja
soli po ukusu
suvo začinsko bilje
Priprema:
Skuvati testeninu po svom izboru u osoljenoj ključaloj vodi u koju ste dodali nekoliko kapi ulja. Kad je testo kuvano, properite ga i ocedite.
U odgovarajućem tiganju zagrejati malo ulja pa sipati testeninu. Jaja umutiti viljuškom, osoliti po ukusu, po želji možete odmah dodati začine, a potom ta začinjena jaja preliti preko testenine.
Testo sa jajima mešati nekoliko minuta i peći na umerenoj temperaturi, tek toliko da se jaja iseku. Vodite računa da jaja ostanu sočna, a ne da se prepeku i isuše.
Kad su se jaja ispekla, testo sa jajima od gore posuti aromatičnim začinima, kao što su nana, bosiljak, ruzmarin, majčina dušica, kim ili slično.
I to je to, ručak gotov za manje od 30 minuta, odličan ručak u kombinaciji sa paradajz čorbom.
POSLUŽENJE:
Aromatično testo sa jajima poslužiti toplo uz sezonsku salatu, a ko voli može da prošara testo i nekom slaninicom.
Izvor: www.stvarukusa.rs