SAVRŠEN RUČAK ZA CELU PORODICU: Mlinci sa belim mesom

Ukusan i brz ručak koji će oduševiti vaše najmilije.

Sastojci:

oko 600 g mlinaca

600-700 g pilećeg belog mesa (filea)

malo ulja

2 jajeta

3 dl mleka

3 dl kisele pavlake

malo soli, bibera i suvi biljni začin

150 g kačkavalja

Priprema:

Pileći file iseći na šnicle, posoliti, pa ih malo propržiti na ulju. Ostaviti da se meso malo prohladi, za to vreme pripremiti preliv.
Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, malo soli, bibera i suvog začina, i malo mleka. Sa ovim prelijemo mlince.

Mlince izlomiti (jer su krti, na manje komade i staviti ih u sud u kom ćemo ih preliti vrelom (ne treba da proključa) supom ili mlekom da omekšaju. Nakon par minuta ih ocediti od tečnosti.

Vatrostalni sud podmazati uljem, uljem u koje se pržilo belo meso, pa po dnu rasporediti polovinu količine mlinaca. Na mlince složiti piletinu. Zaliti sa polovinom preliva.

Preko mesa i preliva rasporediti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva.
Peći oko pola sata na 200 stepeni, sve dok sir ne dobije lepu, rumenu boju. na kraju pečenja narendati malo sira odozgo i staviti da se zapeče.

Prijatno!

Izvor: httpss://recepti-kuvar.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
Recept za čorbast pasulj
ČORBAST PASULJ SA SUVIM REBRIMA