Grci vole sir, posebno fetu, pa je on baš zastupljen u grčkoj kuhinji. Tiri znači sir i odatle naziv i ove pite. Oni inače spremaju pite sa više vrsta sira, brze su i veoma ukusne. Ova pita je od dve vrste sira, izuzetno je ukusna, a lakoća i brzina kojom se pravi će vas oduševiti.
SASTOJCI :
5 jaja,
2oo gr brašna,
4oo gr feta sira,
2oo gr trapista,
1 časa kisele pavlake od 2o % mm,
1oo ml. ulja,
1 prašak za pecivo.
PRIPREMA :
U posudi izmutiti jaja. Dodati fetu izmrvljenu viljuškom, trapist izrendan na krupno rende, pavlaku i ulje pa mikserom sve sjediniti. Brašno i prašak za pecivo i izmešati pa umešati varjačom i smesu sa jajima. Tepsiju prečnika 30 cm. malo nauljiti, dno i obode, i izliti smesu. Peći na 18o C oko 45 minuta.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs