Ovo je sjajan recept za ljubitelje dobre hrane.Tofu ražnjići su odličan izbor ako želite da obradujete goste ili svoje najmilije ukusnim jelom.
SASTOJCI:
200 g tofu sira
bosiljak
80 g dimljene slanine
200 g palente
500 ml vode
so
400 g paradajza
1 veza mladog luka
200 g krastavca
800 ml soka od pomorandže
PRIPREMA:
Tofu sir iseći na štapiće, začiniti bosiljkom i urolovati u režnjeve slanine. Ispeći u tiganju na zagrejanom ulju.
U šerpu uliti vodu, posoliti, staviti da se greje i kada proključa sipati palentu uz stalno mešanje.
U skuvanu palentu dodati seckani mladi luk, promešati, sipati u kalup i ohladiti.
Na tanjir servirati tofu ražnjiće, kriške palente i iseckan paradajz i krastavac.
Uz doručak poslužiti čašu soka od pomorandže.
Dimljena slanina pripada namirnicama koje se ne preporučuju osobama sa povišenim vrednostima holesterola u krvi, srčanim oboljenjima, dijabetesom. Ukoliko morate da vodite računa o unosu masnoća, tokom pripreme ovih ražnjića umesto slanine upotrebite tanke listove pršute.
Prijatno!
Izvor: www.kuhinjica.rs