BAKLAVA SA ORASIMA I ČOKOLADOM
BAKLAVA SA ORASIMA I ČOKOLADOM

BAKLAVA SA ORASIMA I ČOKOLADOM

Ova baklava je fenomenalnog ukusa, savršeni spoj čokolade i oraha i svima je preporučujemo. Ukusna i sočna, prosto se topi u ustima. Ovo je baklava sa orasima i čokoladom koju ćete obožavati.

Sastojci:

1/2 kg kora za baklave

250 gr putera (margarina)

100 gr čokolade za kuvanje

200 gr mlevenih oraha

Za šerbet:

2 šolje (250 ml) secera

2 šolje vode

Priprema:

Od maslaca (margarina) kašikom odvojiti jedan ćošak (za dve kašike) i sa čokoladom na slaboj vatri otopiti. Skloniti i umešati orahe. Ta masa ne treba da bude suva, vec kompaktna, ako je suva dodajte još malo maslaca (margarina).

E, sad od gomile kora uzimajte jednu po jednu i filujte samo na početku kore praveći kao jednu traku od fila, i motajte na gore,
ni čvrsto ni labavo, prenesite je u pleh i tako svaku do kraja. Ako su duže od pleha samo ih malo naberite.

Uzmite najoštriji nož što imate i secite kako volite: na male parčiće ( najefektnije), malo vece, pravo, koso…

Otopite preostali maslac ( margarin ) i zalijte baklavice.

Stavite da se peku na 170 stepeni 30 minuta.

Stavite šećer i vodu da se topi, lepo promešajte da se razbije šećer i neka vrije oko 15 minuta.

Zalijte baklavu, neka bude ohladjen ili šerbet ili baklava, sačekajte da upije tecnost I navalite.

Prijatno!

Izvor: www.coolinarika.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
MANČMELOU KOLAČ (munchmallow)