Savršen spoj ukusa putera, čokolade i lešnika, ova torta će vas oduševiti koliko je ukusna, a sprema se veoma brzo.
Sastojci:
450 g integralnog keksa
125 g putera
3-4 kašike soka od narandže
200 gr džema od malina
250 ml slatke pavlake
100 g lomljenje čokolade
200 r mlevenih prženih lešnika
500 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje: lešnici, čokolada
Priprema:
Mleveni keks i puter sobne temeprature sjedinimo, pa uz postepeno dodavanje soka od naranže izradimo koru za tortu.
Koristimo kalup za tortu prečnika 28cm, obložen pek papirom.
Smesu za koru od keksa istresemo u kalup, zatim je dobro izravnamo i utapkamo, ujednačimo.
Premažemo džemom od malina.
Za fil zagrejemo 250ml slatke pavlake (ne treba da proključa), zatim dodamo lomljenu čokoladu i sjedinimo, pa zatim sjedinimo i sa mlevenim proprženim lešnicima. Ostavimo da se krem prohladi i malo stegne.
Umutimo 500ml slatke pavlake, zatim dodamo čokoladnim krem sa lešnicima i sve izmešamo, varjačom.
Ne preporučujem upotrebu miksera, jer bi se šlag mogao zgrudvati.
Fil ravnomerno rasporedimo u kalupu i ostavimo u frižideru da se torta skroz stegne.
Ukrasimo po želji.
Izvor: stvarukusa.mondo.rs