Recept za pravi cheesecake
Recept za pravi cheesecake

CHEESECAKE (pravi čizkejk)

Pravi cheesecake (čizkejk)  nije teško napraviti ali sastojci za ovaj kolač nisu ni malo jeftini. Ipak, njegov ukus je neprevaziđen i vredi se počastiti s vremena na vreme. Da bi vam čizkejk bio  kao onaj iz vrhunskih  poslastičarnica trebalo bi da imate sve  potrebne sastojke i da pratite uputstvo za pripremu. 

SASTOJCI :

za koru :

3oo gr mlevenog plazma keksa,

2 kašike kristal šećera,

4 kašike šećera u prahu,

1oo gr margarina

za fil :

5oo ml slatke pavlake,

3oo gr maskarpone sira,

5 kesice krem fiksa,

2oo gr šećera u prahu,

1 kesica želatina

I još za preliv :

5oo gr smrznutog bobičastog voća,

1 kesica želatina,

5 kašika šećera.

PRIPREMA :

 Plazma se pomesa sa 1oo gr margarina, 4 kašike šećera u prahu i 2 kašike kristal šećera.To se dobro zamesi i rasporedi na dno kalupa za torte. 5oo ml slatke pavlake umutiti sa 3 kesice krem fiksa i 1oo gr šećera u prahu. U drugoj posudi umutiti masakrpone sir sa 2 kesice krem fiksa i 1oo gr šećera u prahu, Sjediniti slatku pavlaku i maskarpone. Želatin pomešati sa 4 kašike vode i sačekati da nabubri pa ga rastopiti na šporetu i ubaciti u fil sa sirom. 

Izmiksati da se sve lepo sjedini pa rasporediti fil preko kore od plazme. Zamrznuto voće staviti u šerpu na šporet da se odledi i da pusti sok. Pre toga pomešati želatin sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. U voće dodati šećer i mešati. Kad se rastopi dodati nabubreli želatin pa sve lepo sjediniti i preliti preko fila od sira. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti kalup posle nekoliko sati (najbolj da odstoji preko noći) pa služiti hladan sošan čizkejk :). 

Prijatno! 

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.com/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.