RECEPT ZA ŠPANSKI SLATKIŠ CHURROS
RECEPT ZA ŠPANSKI SLATKIŠ CHURROS

CHURROS ~ omiljeni španski slatkiš

CHURROS (ćuros) je poznati španski slatkiš koji osvaja ukusom. Španci ih uglavnom jedu za doručak uz šolju kafe, ali I tokom dana. Jednostavno se spremaju, najčešće se jedu slatki, posuti šećerom, umočeni u čokoladu ili kafu sa mlekom.

Potrebno je:

250 ml vode

150 g brašna

3 jaja

kockica maslaca

šećer cimet

Priprema:

Sipati vodu u šerpu, dodati maslac pa kad provri dodati brašno i žicom izmešati.

Kad se malo prohladi dodavati jedno po jedno jaje, mešati da testo bude glatko bez grudvica, penasto.

U šerpu sipati ulje da se ugreje.

Testo ubaciti u špric za tulumbe, ako imate manji otvor da budu uži, pa pržiti ćurose dok ne porumene.

U činiju sipati malo šećera pomešanog sa prah šećerom i dodati cimeta. Ćurose uvaljati u šećer i služiti tople… Prelepi su.

Prijatno!

Izvor: httpss://kodbakeugostima.blogspot.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.