CHURROS (ćuros) je poznati španski slatkiš koji osvaja ukusom. Španci ih uglavnom jedu za doručak uz šolju kafe, ali I tokom dana. Jednostavno se spremaju, najčešće se jedu slatki, posuti šećerom, umočeni u čokoladu ili kafu sa mlekom.
Potrebno je:
250 ml vode
150 g brašna
3 jaja
kockica maslaca
šećer cimet
Priprema:
Sipati vodu u šerpu, dodati maslac pa kad provri dodati brašno i žicom izmešati.
Kad se malo prohladi dodavati jedno po jedno jaje, mešati da testo bude glatko bez grudvica, penasto.
U šerpu sipati ulje da se ugreje.
Testo ubaciti u špric za tulumbe, ako imate manji otvor da budu uži, pa pržiti ćurose dok ne porumene.
U činiju sipati malo šećera pomešanog sa prah šećerom i dodati cimeta. Ćurose uvaljati u šećer i služiti tople… Prelepi su.
Prijatno!
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.com