Čoko moko torta je ona vrsta torte od koje se traži parče više. Lagana je, izdašna, kremasta i brzo se sprema. Najbolje od svega je što vam nije potrebna rerna da bi napravili kore. Lepo odete u prodavnicu i završite posao. Torta je fantastična i obavezno je probajte.
SASTOJCI :
1 pakovanje tamnih kora za tortu,
600 ml slatke pavlake,
300g mlevene plazme,
3 čaše kisele pavlake (od 180 ml),
500 ml čokoladnog mleka,
250g šećera u prahu,
čokoladni šlag za dekoraciju.
PRIPREMA :
Čokoladno mleko podeliti u tri šoljice i natopiti kore.
Umutiti slatku pavlaku i podeliti je na tri dela.
Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i dodati mlevenu plazmu.
Preko kore rasporediti trećinu fila od plazme, pa preko njega trećinu fila od slatke pavlake.
Postupak ponavlajti dok se sav materijal ne utroši.
Na kraju tortu dekorisati šlagom.
Torta bi trebala da odstoji u frižideru makar preko noći, mada je poželjno i duže, da bi se sve lepo steglo i sleglo.
Prijatno!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.rs