ČOKOLADNA TORTA

Čokoladne torte su omiljene mnogima, pa i meni ali samo ako su kremaste i ne preterano slatke. Takva je upravo ova čokoladna torta. Za njenu pripremu ne treba puno vremena a ni neko veliko kuvarsko umeće, samo malo dobre volje i ljubavi.

SASTOJCI :

Za koru :

6 jaja,

6 kašika šećera,

4 kašike brašna,

2 kašike kakaa,

1 vanilin šećer,

1 prašak za pecivo.

ako želite i volite možete staviti ekstrat ruma u koru. 

Za fil :

6oo ml slatke pavlake,

4oo gr čokolade (možete pomešati 2oo gr crne i 2oo gr mlečne). 

PRIPREMA :

Belanca umutiti sa šećerom da se dobije čvrsti šlag. Dodavati jedno po jedno žumance i još malo umutiti.
Brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer dodati u smesu i lagano promešati kašikom. Pleh namazati uljem i posuti brašnom ili kakaom. Smesu za koru podeliti na 3 dela pa ispeći 3 kore.
Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Slatku pavlaku promešati sa čokoladom pa rastopiti na pari. Mešati da se lepo sjedini. Ostaviti da se ohladi pa fil staviti u frižider da se stegne. Filovati tortu sledećim redosledom, kora~fil, kora~fil, kora~fil. Po želji ukrasiti čokoladnim šlagom ili glazurom od čokolade (1oo gr čokolade rastopiti sa 2 kašike ulja pa preliti tortu). Ostaviti tortu preko noći da odstoji pa je poslužiti.

Prijatno!

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Prethodni artikal
MODNI PREDLOG: KOMBINEZON

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
BRZI KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM