Čokoladni parfe se uvrstio među omiljene dezerte, još u kombinaciji sa bananom i chia semenkama daje savršen kremast ukus. Pored toga se još pravi veoma brzo i lako. Napravite ovu ukusnu poslasticu koja će obradovati svačije čulo ukusa.
SASTOJCI:
Za chija puding:
1 šolja kokosovog, sojinog ili bademovog mleka
1/4 šolje chija semenki
2 kašike meda
1 kašičica ekstrakta vanila
Za čokoladni mus:
1 šolja kokosovog, sojinog ili bademovog mleka
3 kašike chija semenki
2,5 kašike kakao praha
4 urme bez košpe
1 kašičica ekstrakta vanile
vrlo malo soli
Za preliv:
2 banane
kakao za dekoraciju
PRIPREMA:
Sve sastojke za chija puding izmutite u posudi i pustite da smesa odstoji 5 do 10 minuta.
Za to vreme sve namirnice za pravljenje čokoladnog musa stavite u blender i izmiksajte dok tekstura jedinjenja ne postane kremasta.
Viljuškom usitnite banane.
U čašu sipajte čokoladni mus, preko njega prelijte chija puding , dok će treći sloj činiti banane. Dekorišite po želji.
Parfe ostavite u frižideru, kako bi se smesa stegla i bila spremna za serviranje.
Prijatno!
Izvor: www.stvarukusa.rs