ČOKOLADNI PARFE SA BANANOM I CHIA SEMENKAMA

Čokoladni parfe se uvrstio među omiljene dezerte, još u kombinaciji sa bananom i chia semenkama daje savršen kremast ukus. Pored toga se još pravi veoma brzo i lako. Napravite ovu ukusnu poslasticu koja će obradovati svačije čulo ukusa.

SASTOJCI:

Za chija puding:

1 šolja kokosovog, sojinog ili bademovog mleka

1/4 šolje chija semenki

2 kašike meda

1 kašičica ekstrakta vanila

Za čokoladni mus:

1 šolja kokosovog, sojinog ili bademovog mleka

3 kašike chija semenki

2,5 kašike kakao praha

4 urme bez košpe

1 kašičica ekstrakta vanile

vrlo malo soli

Za preliv:

2 banane

kakao za dekoraciju

PRIPREMA:

Sve sastojke za chija puding izmutite u posudi i pustite da smesa odstoji 5 do 10 minuta.

Za to vreme sve namirnice za pravljenje čokoladnog musa stavite u blender i izmiksajte dok tekstura jedinjenja ne postane kremasta.

Viljuškom usitnite banane.

U čašu sipajte čokoladni mus, preko njega prelijte  chija puding , dok će treći sloj činiti banane. Dekorišite po želji.

Parfe ostavite u frižideru, kako bi se smesa stegla i bila spremna za serviranje.

Prijatno!

Izvor: www.stvarukusa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
PARFE KOCKE: Kolač koji osvaja na prvi zalogaj