RECEPT ZA ČUPAVCE NA ŠTAPIĆU
RECEPT ZA ČUPAVCE NA ŠTAPIĆU
Foto: Fascinadora - dreamstime.com

ČUPAVCI NA ŠTAPIĆU

Ako ste ljubitelj klasičnih čupavca, onda će vas ČUPAVCI NA ŠTAPIĆU oduševiti. Interesantnog izgleda i veoma ukusna poslastica, odlična je za sve proslave, pa ako želite da iznenadite vama drage ljude, ovo je super izbor.

SASTOJCI:

1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice)

malo džema od jagode

250 g crne čokolade

200 g mlečne čokolade

125 g kokosovog brašna

Biće vam potrebni i drveni štapići.

PRIPREMA:

Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se ne otopi potpuno.

Sipajte ga u veliku posudu, prospite po njemu džem od jagode i razvucite čačkalicom, tako da dobijete izgled mermernih šara, pa prebacite u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnajte i zabodite štapiće odokativno kako ćete kasnije seći kocke. Odložite u zamrzivač i ostavite da stoji preko noći.

Kad sutradan izvadite, ostavite da stoji 2 minuta pre nego što ga sa sve papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije secite kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlažite kocke na papir za pečenje i odmah ih vratite u zamrzivač na dva sata.

Čokoladu izlomite i otopite, najbolje na pari pošto ne bi trebalo da joj dodajete masnoću, pa ostavite da se prohladi 10-15 minuta.

Kokos sipajte u posudu i neka vam bude pri ruci. Kocke od sladoled smese brzo umačite u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljajte u kokos i odmah vraćajte u zamrzivač jednu po jednu.

Prijatno!

Izvor: stvarukusa.mondo.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.