Među omiljenim je dezertima, a još u kombinaciji sa voćnim jogurtam, čupavci dobijaju poseban i lepši ukus.
SASTOJCI:
300 g pšeničnog brašna, belog
250 g kristalnog šećera
50 g maslaca, neslanog
4 jaja
1 prašak za pecivo
10 kašika kravljeg mleka (3,2 odsto masti)
Glazura:
125 g maslaca, neslanog
125 g kristalnog šećera
125 ml kravljeg mleka, punomasnog
100 g čokolade za kuvanje
300 g suvog kokosa
2,5 šolje voćnog jogurta
PRIPREMA:
Odvojite žumanca od belanaca. Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Žumanca pomešajte s 200 grama šećera i maslacem. Stalno mešajući, dodajte mleko, kašiku po kašiku, a zatim i malo po malo brašno. Od belanaca napravite čvrst sneg, a pred kraj dodajte 50 grama šećera.
Varjačom lagano umešajte sneg u testo. Namastite kalup, prelijte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni pola sata na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi pa isecite na kocke.
Za glazuru rastopite čokoladu, šećer i mleko. Kocke isecite na polovine, uvaljajte u glazuru pa u kokos. Između polovina stavite voćni jogurt. Prelijte ostatkom čokoladne glazure.
Prijatno!
Izvor: gastro.24sata.hr