RECEPT ZA EKLERE
RECEPT ZA EKLERE

EKLERI

Ekleri, francuska poslastica omiljena širom sveta. Jednostavni su po svom sastavu, ali ukus ih čini omiljenom poslasticom. Ovaj kolač podseća na princes krofne i nezamenljiva je poslastica koja podseća na detinjstvo.

Sastojci:

Za testo:

250 ml vode

50 gr. margarina

150 gr. pšeničnog brašna

30 gr. gustina

4 jajeta

malo praška za pecivo

Za fil: 

1 puding od čokolade

1/2 l mleka

2 kašike gustina

125 gr. margarina

3 štangle čokolade za kuvanje

Za preliv:

čokoladni preliv

Priprema:

U odgovarajuću posudu staviti vodu i 50 gr. margarina i pustiti da provri, a zatim dodati prosejano brašno i gustin, te mešati dok se ne dobije masa u obliku lopte od testa.

Skloniti sa ringle pa dodavati jedno po jedno jaje i mešati mikserom najjačom brzinom.

Kada se masa ohladi, dodati vrlo malo praška za pecivo (na vrh noža)i promešati.

Ovom smesom napuniti špric za torte i istisnuti dve trake jednu do druge, a odozgo istisnuti još jednu. Postupak ponavljati dok se pripremljena smesa ne potroši.

Eklere peći u rerni 20 minuta na 200 °C.

U mleku skuvati puding razmućen sa dve kašike gustina. Skloniti sa ringle i dodati čokoladu.

Penasto umutiti margarin, a onda dodati ohlađen puding i promešati.

Eklere preseći na pola pa filovati.

Na kraju ih preliti čokoladnim prelivom.

Prijatno!

Izvor: www.receptizakolace.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
KOH – najbolji kolač naših baka