RECEPT ZA JAFFA KEKS
RECEPT ZA JAFFA KEKS

JAFFA KEKS

Jaffa keks je jedna od omiljenih poslastica. Obožavaju je i deca i odrasli. Sada možete jaffa keks napraviti i sami, a u našem receptu saznajte i kako.

Sastojci:

Biskvit:

200 gr. brašna

100 gr. šećera

1,5 dl. mleka

1 dl. ulja

1 prašak za pecivo

3 jaja

Žele:

4 dl. ocedjenog soka od pomarandže

20 gr. želatina

Glazura:

3 kašike mleka

3 kašike maslaca

3 kašike šećera

100 gr. Čokolade za kuvanje

Priprema:

Izmešati šećer i žumanca. Dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i umućene belance.

Izliti smesu u masnim papirom obloženi lim za pečenje. Peći 20 minuta na 190 stepeni.

Pomešati želatin sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Lagano ga zagrejati neprestano mešajući dok se ne istopi. Izliti u njega sveže ocedjen sok od pomarandže i umešati mikserom nekoliko minuta. Staviti žele u frižider da se zgusne i njime premazati ohladjeni biskvit. Ostaviti na hladnom mestu nekoliko sati.

Okruglim kalupom izrezati kolačiće.

Izlomiti čokoladu na komade i pomešati  je s maslacem, mlekom i šećerom. Na laganoj vatri zagrejati dok se ne rastopi. Kad se glazura malo ohladi, premazati kolačiće.

Ostaviti da se čokolada stvrdne i onda ponoviti postupak tako da cela površina bude prekrivena čokoladom.

Prijatno!

Izvor: www.receptizakolace.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.