Ukoliko ste ljubitelji čokoladnih poslastica, ovom kolaču sigurno nećete moći da odolite. Priprema je vrlo jednostavna, a ukus je fenomenalan.
Potrebno je napraviti biskvit i krem, a onda sve to sjediniti kako bi se dobilo pravo uživanje za sva čula.
SASTOJCI:
Za biskvit je potrebno:
4 jaja
100 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za krem je potrebno:
0.5 l slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika šećera
PRIPREMA:
Biskvit – Žumanca umutiti sa šećerom, dodati istopljen margarin i čokoladu, a onda dodati brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutiti šlag od belanaca, ali ne mutite mikserom. Sve to sjediniti i razliti u tepsiju. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, a čačkalicom proverite kada je pečeno. Ako ništa ne ostaje na njoj znači da je vaš biskvit spreman.
Za krem slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrejati na manjoj temperaturi, mešajući polako dok ne provri.
Pečen biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao prelijte ga toplim kremom.
Ohladite ga na sobnoj temperaturi a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi i da se krem stegne.
Prijatno!
Izvor: stil.kurir.rs