Kesten čokoladna torta se pravi veoma lako I brzo, a savršen spoj čokolade I kestena čine ovu tortu posebnom. Za sve one koji vole kesten, ovu čarobnu tortu će obožavati.
SASTOJCI:
1 kg kesten pirea
250 g prženih samlevenih lešnika
250 g šećera
1 dl vode
250 g putera
250 g čokolade
vanilin šećer
1 dl slatke pavlake
50 g prepečenog lešnika
PRIPREMA:
Od šećera i vode skuvati gust sirup, dodajte puter i čokoladu da se rastopi pa u to dodajte keste pire, krupno mlevene lešnike i vanilin šećer. Sve dobro umutite.
Od dobijene mase formirajte oblik. Najbolje u kalupu obložen folijom i ostavite da se ohladi u frižideru.
Ohlađenu tortu izvadite, na tanjir premažite je umućenim šlagom i posuti krupno sečenim lešnicima. Slag možete služiti posebno uz tortu..
Prijatno!
Izvor: gurmanija.com