KOH – najbolji kolač naših baka

Naše bake su često pravile ovaj ukusan slatkiš. Sočan i veoma ukusan, koh se veoma lako sprema i ne košta mnogo.

SASTOJCI :

7 jaja,

7 kašika pšeničnog griza,

2 kašike belog brašna,

7 kašika šećera,

1 vanilin šećer.

Za preliv :

1 l mleka,

7 kašika šećera,

2 vanilina šećera.

PRIPREMA :

Razdvojiti 7 belanaca od žumanaca.

Čvrsto umutiti belanca dodavajući postepeno po kašiku šećera (7 ukupno).

Kad šlag postane čvrst dodati žumanca (7 ukupno).

Zatim dodati griz, brašno i vanilin šećer (1 kesica), pa mutiti dok smesa ne postane penasta.

U pleh podmazan uljem i posut brašnom sipati smesu i peći na 200 stepeni oko 20 minuta, tj. dok gornji sloj ne porumeni.

Dok se koh peče skuvati 1 litar mleka sa 7 kašika šećera i vanilin šećerom (2 kesice).

Kad je koh pečen iseći ga na kocke i preliti vrelim mlekom.

Kad se koh prohladi staviti ga u frižider dok se dobro ne ohladi.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
OREO CHEESECAKE: Najukusniji kolač koji se ne peče