Naše bake su često pravile ovaj ukusan slatkiš. Sočan i veoma ukusan, koh se veoma lako sprema i ne košta mnogo.
SASTOJCI :
7 jaja,
7 kašika pšeničnog griza,
2 kašike belog brašna,
7 kašika šećera,
1 vanilin šećer.
Za preliv :
1 l mleka,
7 kašika šećera,
2 vanilina šećera.
PRIPREMA :
Razdvojiti 7 belanaca od žumanaca.
Čvrsto umutiti belanca dodavajući postepeno po kašiku šećera (7 ukupno).
Kad šlag postane čvrst dodati žumanca (7 ukupno).
Zatim dodati griz, brašno i vanilin šećer (1 kesica), pa mutiti dok smesa ne postane penasta.
U pleh podmazan uljem i posut brašnom sipati smesu i peći na 200 stepeni oko 20 minuta, tj. dok gornji sloj ne porumeni.
Dok se koh peče skuvati 1 litar mleka sa 7 kašika šećera i vanilin šećerom (2 kesice).
Kad je koh pečen iseći ga na kocke i preliti vrelim mlekom.
Kad se koh prohladi staviti ga u frižider dok se dobro ne ohladi.
Prijatno!