Recept za krem brule
Recept za krem brule
Foto: minjina-kuhinjica.com

KREM BRULE (Creme Brulée)

Krem brule ili “zapečeni krem” se prvi put pojavio u kuvaru krajem XVII veka. Hrskava korica ispod koje je savršeno ukusan i sočan fil je ono što oduševljava kod krem brulea. Kako da napravite ovu slatku poslasticu, saznajte u nastavku.

SASTOJCI:

4 žumanceta

65 g šećera

400 ml slatke pavlake

100 g bele mlečne čokolade

1/2 kašičice ekstrata od vanile

šećer za caramel

PRIPREMA:

Žumanca i šećer dobro umutiti.

Slatku pavlaku stavite da proključa. Kada proključa odmah sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne istopi, a zatim kašiku po kašiku sipajte u smesu od žumanaca i šećera, neprestano miksajući.

Dodajte ekstrat vanile.

Sipajte u posudice za sufle ili neke druge keramičke posude.

Posudice stavite u dublju tepsiju ili pleh, a onda sipajte vrelu vodu skoro do visine krema koji se nalazi u posudama.

Stavite u zagrejanu rernu na 150 °C i pecite 45 minuta.

Posudice izvadite iz vode i ostavite da se prohlade na sobnoj temperaturi, a onda prebacite u frižider najmanje na 2-3 h.

Ohlađen krem pospite šećerom i brenerom ga karamelizujte. Čuvajte u frižideru do služenja.

Napomena: Ova količina namirnica dovoljna je za 5 posudica.

Izvor: minjina-kuhinjica.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.