MANČMELOU KOLAČ (munchmallow)

Jednostavan je za pripremu, nije previše sladak a prosto je neodoljiv. Sprema se svega 30 minuta.

SASTOJCI :

za biskvit :

6 žumanaca,

1o ravnih kašika šećera,

6 punih kašika brašna,

3 kašike kakaa,

1 vanilin šećer,

pola praška za pecivo,

2oo ml mleka,

1oo ml ulja.

Za fil :

6 belanaca,

2o kašike šećera (10+10),

1 vanilin šećer,

4 kašike hladne vode,

Za glazuru :

15o gr čokolade,

5 kašika ulja,

5 kašika vode.

PRIPREMA :

Žumanca umutiti sa šećerom pa dodati vanilin šećer, mleko i ulje i mikserom sve lepo sjediniti. U brašno dodati prašak za pecivo i umešati ga. Brašno i kakao dodati u smesu sa jajima pa varjačom umešati (ne mikserom). Izliti smesu za biskvit na pek papir pa peći u zagrejanoj rerni na 2oo C 2o minuta. Dok se biskvit peče mikserom mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta smesa. Znaćete da su belanca gotova kada prevrnete vanglu a smesa stoji :D.

Ubacite 1o kašika šećera i vanilin šećer pa mutite još. U šerpicu staviti 1o kašika šećera i 4 kašike vode pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri pa da počne da peni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodavati u belnaca i mutiti. Smesu rasporediti po kori i vratiti u rernu koja je smanjena na 12o C još 1o minuta. Glazuru napraviti od čokolade, ulja i vode. Preliti Mančmelou i odmah ga iseći na kocke i ostaviti da se ohladi i stegne. Posle par sati navalite na kolač :D.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
KREM BRULE (Creme Brulée)