NUTELLA CHEESECAKE ~ bez pečenja I kuvanja

Nutela i čizkejk su verovatno omiljena poslastica kod mnogih, a zajedno daju desert koji će vam omogućiti da uživate u beskrajnom zadovoljstvu savršenog ukusa. Ako možda želite da napravite jednu zdraviju verziju ovog deserta predlažemo da umesto petit keksa uzmete integralni keks, a umesto šećera u prahu dodate smeđi šećer.

SASTOJCI:

250 g petit keksa,

75 g maslaca,

teglica Nutelle od 400 grama,

100 g usitnjenih, prženih lešnika,

500 grama kremastog sira,

60 grama šećera u prahu .

PRIPREMA:

Mikserom sameljite keks, dodajte maslac i kašiku Nutelle i mešajte.

Dodajte 25 grama lešnika i nastavite da mešate dok ne budete imali vlažnu, pomalo peskovitu teksturu.

Smesu stavite u okruglu posudu za pečenje prečnika oko 23 cm i utisnite rukama ili kašikom. Stavite u zamrzivač da se stvrdne.

Mikserom umutite krem sir i šećerom u prahu dok se dobro ne sjedine i dodajte preostalu Nutellu pa nastavite da mešate.

Izvadite posudu iz zamrzivača i na ohladjeni biskvit nanesite ovu smesu.

Izravnajte površinu i ostga i staviti u zamrzivač na sat vremena. Nutellu čizkejk poslužite hladno!

Prijatno!

Izvor: www.naturala.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
DNEVNI HOROSKOP ZA 14.07.2020.