Nutela i čizkejk su verovatno omiljena poslastica kod mnogih, a zajedno daju desert koji će vam omogućiti da uživate u beskrajnom zadovoljstvu savršenog ukusa. Ako možda želite da napravite jednu zdraviju verziju ovog deserta predlažemo da umesto petit keksa uzmete integralni keks, a umesto šećera u prahu dodate smeđi šećer.
SASTOJCI:
250 g petit keksa,
75 g maslaca,
teglica Nutelle od 400 grama,
100 g usitnjenih, prženih lešnika,
500 grama kremastog sira,
60 grama šećera u prahu .
PRIPREMA:
Mikserom sameljite keks, dodajte maslac i kašiku Nutelle i mešajte.
Dodajte 25 grama lešnika i nastavite da mešate dok ne budete imali vlažnu, pomalo peskovitu teksturu.
Smesu stavite u okruglu posudu za pečenje prečnika oko 23 cm i utisnite rukama ili kašikom. Stavite u zamrzivač da se stvrdne.
Mikserom umutite krem sir i šećerom u prahu dok se dobro ne sjedine i dodajte preostalu Nutellu pa nastavite da mešate.
Izvadite posudu iz zamrzivača i na ohladjeni biskvit nanesite ovu smesu.
Izravnajte površinu i ostga i staviti u zamrzivač na sat vremena. Nutellu čizkejk poslužite hladno!
Prijatno!
Izvor: naturala.hr