SEHER KOLAČ

Neverovatan kolač koji se ne peče, savršenog ukusa, kolač koji svi obožavaju.

SASTOJCI:

za kalup 30×22 cm

  1. sloj: 200 g mlevenog keksa, 100 g crne čokolade za kuvanje, 40 g putera, kašika džema od kasija
  2. sloj: 3 kašike džema od kajsije i 1 kašika vode
  3. sloj: 750 ml slatke pavlake, 300 g čokolade za kuvanje
  4. sloj: 200 g mlevenog keksa, 80 g izrendane čokolade, 1 kašika džema od kasije, 3 kašike vode, 1 kašika kakaa
  5. sloj: 200 g mlevenog keksa, 1 kašika kakaa

Glazura: 200 ml slatke pavlake, 240 g crne čokolade, 1 kašika šećera

PRIPREMA:

U keks iseckajte ohlađen puter na sitne komade pa otopite čokoladu i dodajte. Dodajte kašiku džema i sve dobro sjedinite.

U kalup stavite papir za pečenje pa stavite masu i poravnajte je kašikom.

Prokuvajte džem i vodu i prelijte preko keksa dok je još vruće.

Izlomite čokoladu za u slatkoj pavlaci i kuvajte na srednjoj temperaturi  dok se ne sjedini. Prelijte preko keksa.

Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se malo prohladi pa ga stavite u frižider na najmanje jedan sat.

Pomešajte 300 g mlevenog keksa, izrendanu čokoladu, džem, vodu i kakao i kada se sjednini revnomesrno izmrvite preko kolača i malo pritisnite rukama.

Pomešajte keks i kakao i pospite preko kolača pa ga ostavite u frižideru na 2 sata.

Istopite glazuru i prelijte preko kolača, pa ostavite u frižideru dok se stegne.

Prijatno!

Izvor: httpss://stil.kurir.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
TRES LECHES: Popularna poslastica sa 3 vrste mleka koju ćete obožavati